Minsk

japp nu ar jag framme... allt gick bra!  
mitt internet funkar inte an, lanar byrons dator nu.. men jag tror att nan gubbe kommer imon och fixar det!

Staden ar over forvantan!! overdrivet ren och valbehallen .. jag kommer nog trivas bra har!

men en sak ar klar, herregud vad  ryssar ar skumma manniskor, lite kulturkrock! 
aja far beratta mer sen, ska sova nu i min nya dubbelsang vi kopte igar :) hihi! 

jag saknar er hemma! LOVE till er <3 

skickar mitt nya mobilnr till er p[ hotmailen sen... eller sa fraga mig bara har pa bloggen eller facebook sa far ni det!!

LOVE igen! 

vet inte när..

som rubriken lyder, så vet jag inte när jag kan ha tillgång till internet nästa gång .. men ska såklart försöka fixa det så snabbt jag bara kan :)

ah, tidigt imorgon bitti åker vi! ... så hejdå Canada <3 I Love You :)

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

bara, bara...

..ah nu är det bara lördagen kvar här i Vernon och i huset, för på söndag morgon flyger vi till Minsk! ca kl. 08:00 går flyget från Kelowna..
Vi har 2 mellanlandningar, en i Calgary och en i Frankfurt! vi kommer landa i frankfurt ca kl. 07.00 på måndag morgon.. och det är samma tid som i sverige! . i Frankfurt väntar Byron och flyger med oss sista biten till Minsk, väldigt skönt eftersom att jag,Maria och ungarna kommer antagligen vara helt slut då! ..Vi landar i Minsk ca 13.00 (det är 12.00 i Sverige). Minsk ligger en timme före i tidszonen! skönt så att man kan ringa hem utan att fundera :)
    jaha det var flygresan det!

Byrons föräldrar kom hit nu på eftermiddagen och ska stanna ända tills dom har skjutsat oss till flygplatsen på söndag... Dom är jätte gulliga och sköter all grovstädning, tex. som att rensa kylskåpet, tvätta bilarna och allt annat som behövs göras innan man kan lämna ett hus tomt för mer än ett halv år. :)

Jag och Ryder har bakat negerbollar ikväll! , (uscha mig, och jag som skulle vara nyttig) men herregud så goda dom va! 
haha! Ryder såg ut som en jätte stor negerboll hela han, efter det att han ätit upp typ halva smeten!, synd att jag själv var så kletig, annars hade jag tagit kort på det! ;D 

ajaj nu blir det ryggläge o soffan som gäller, orkar inte tänka på mitt organiserade kaos i resväslorna just nu.. det blir ett senare problem ;P ..

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3< 

Solnedgång i Vernon

visst är det fint med solnedgång. fatta vad fint det är här då :D
tänkte bjuda på några smakprov.. men ni ska veta att det är långt i från så fint som det är i verkligheten!


här ligger husen.. Maria&Byrons hus är det ljusa längst upp.. lite svårt att se, jag vet :P


solnedgång i Beverly Hills Estates..


haha! det där är flashig :D guldbokstäver och allt .. tssss

..Maria åkte nyss, hon skulle åka och äta "hejdå" middag med grannarna, som oxå flyttar över vinter, för även deras män spelar hockey!
så jag sitter här själv. Barnen sover och jag ska nog kika på Step Up 2 tror jag! ..

hörs igen seeeeeen <3

tjoohoo

...idag kom solen tillbaka till Vernon! :)

Jag & Maria packade in ungarna i bilen och åkte till Kelowna för att handla en massa behövliga saker!
Ryder var otålig och Milani var hungrig, trött och uttråkad... ah, shoppa ska man inte gör med småbarn :P
MEEEN jag hittade mina UGGs tillslut, som jag ångrat varje dag att jag inte köpte i Vancover... dom är ca 500kr billigare här än hemma!


dom ser gråa ut, meen dom är chokladbruna egentligen! ;)

sedan var vi in på Victoria Secret, där jag hittade på dessa super söta rosa tofflor, 3st "bra-att-ha" läppglans och 10 par trosor (men orka lägga upp min trosor på internet ;)

..när vi kom hem från Kelowna matade jag Ryder med bullar medans Milani skulle läggas... efter det var det bara att ta Ryder på ryggen och hoppa i poolen! :D plurr sa det bara!

pratade med mammi nyss på skype, jag älskar skype! och mammi med såklart! <3

godmorgon..

ligger fortfarande kvar i sängen, vägrar gå upp på övervåningen förens jag hör barnröster.. :P



..uppträckte nyss att jag tydligen inte tagit bort skyddsplasten från displayen på mobilen än.. så det jag trodde var en spricka var bara en luftbubbla! så nu blev jag otroligt glad! ..

nu hör jag dom!

kväll igen..

..och sista skvällen med dig chokladkakan! för nu har jag och Maria kastat ut allt vuxengodis ur husen och kastat in bra bra matvanor i våra liv ;) .. japp, det är sant! inga fler tunga steg och trötta hjärnor...

gick med hundarna idag , och passade på att knäppa kort..(dock med mobilen).


kanske är lite svårt att se, men det är staden Vernon som ligger mellan bergen.. och det lyser så himla ballt på natten!


Detta är en stor ranch som ligger aldelens neranför husen... killen som äger ranchen är tät i plånkan kan jag lova! han äger över 50 hästar, och håller nu precis på att bygga ett gigantiskt hus med tinnar och torn.. ska dock tilläggas att han bara tänker bo där på sommaren och att han har tjänstefolk som sköter allt åt honom.

BTW, så finns det riktiga indianer här och cowboys!


hihi<3


hon kan titta på mig i timmar, och sen skrattar hon bara!

Föresten så har jag inte berättat om att Milani bara är 7 månader gammal och kan redan stå upp av sig själv, hon kommer börja gå närsomhelst! .. plus att hon redan fått sina 1-års tänder! det är en mogen dam vi snackar om ;D

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


 

22:35

lördagkväll... skulle kunna klassa mig själv som en 80årig gammal kärring, fan alltså att man ska få sota så mycket för att man inte håller igång kroppen hela tiden! träningsverken bara dunkar bena och rygg ;P haha! fyfan alltså..
..den enda medisin som hjälper mot träningsverk är att träna mer! :) det vet jag av gammal erfarenhet, hmm.. (80år)

en ganska så läskig grej dök upp på tapeten imorse...
...när Christine kom tillbaka från sim morgontur med Bauer (en utav hundarna) så berättade hon att hon mött en äldre dam som sett en knepig man gå på gångstigen. det läskiga med gångstigen är att det bara finns en början och ett slut på den, det går liksom inte att fly om man skulle behöva, och mannen hade med sig en annan man som väntade i slutet av gångstigen i sin bil... tydligen är det på det sättet som man "kidnappar" folk på i det här landet! hmm... men som tur är så brukar alltid gångstigen vara full med promenerande människor, joggande människor eller sådanna som rastar sina hundar.
Men damen sa att man ska passa sig för att ta gångstigen varje dag och vid samma tidpunkt... annars så är det typ lugnt :)

hmm aja hoppas jag inte gjorde er för ängsliga.. jag menar Sverige är inte så mycket bättre:P Jag är en fighter ska ni veta ;) haha!

Och Carl Forslund jag köpte dina älsklingsgodisar idag.. Peanutbutter täckt med choklad, tröck i mig hela påsen
..Avis nu va, ha!? ;D

Godnatt&Godmorgon

22.10

.. idag tog jag med hundarna på en långpromenad, men efter att jag gått i 1km så började jag springa.. jag har inte tålamod till att bara gå, speciellt när jag var ute i en timme och en kvart! det gick mycket lättare än jag någonson kunnat drömma om, så detta ska bli min nya rutin här :) Maria springer med hundarna på förmiddagen och jag springer med dom efter middagen...
... ännu en god nyhet är att Byron har fixat gymkort åt Maria och mig i Minsk. På gymmet finnst det en pool och plus att det finns dagverksamheter för barnen. alltså kan barnen vara på typ "dagis" när vi tränar! det är as bra :)

jag funderar på att utmana alla frivilliga i en kamp om vem som kommer vara mest fitt inför summer 2010 ;) men den utmaningen återstår att klura på tills jag vet säkert hur mycket egen tid jag kommer att få...hihihi busigt <3

måste sova nu, har lite huvudverk faktiskt.. och det är inte likt mig!

Godnatt&Godmorgon

09.17

Idag regnar det faktiskt i Vernon!

19:20

..heej! kväll igen då...

idag har vi skickat hem Ann-christine med flyget, efter det var det som att slå igen en dammlucka!
allt blev lugnt, tyst och stillsamt...
ganska skönt med lite tystnad.. bäst att njuta av den medans man kan! ähdå jag gillar när det rör på sig, och föresten kommer det inte vara så länge till.. för ca kl 22:00 kommer Byrons syster  Christine upp hit! 

jag sitter just nu och söker på Minsk , är så himla nyfiken på hur det komer att vara där! :)
titta vilken fin bild jag hittade..


det här är på vintern :) såå fint så .. jag längtar!

Jag fattar inte vad det är med mig, getingar och 40+:are till män! dom 2 kategorierna väljer tydligen att dra sig till mig ..
haha! .. först på flyget hit, hade jag sätet bredvid en man som var jätte trevlig.. men sen började vi snacka mer, och då visade det sig att han var skild och hade varit gift i 14 år. han hade inga barn men tyckte att det aldrig var för sent för några, med en flört efter ! ah shit...
sen idag på starbucks, kom det fram en pappa med en dotter på typ 7 år. han ba: "snygg kjol damen, har du gjort den själv? .. den var iaf assnygg"  också med att stort leende och en flört.. det var min hemmagjorda levis-kjol som är gansk så kort! men herregud gubben!
Maria skrattade så hon höll på och dog när hon på in på starbucks och såg hela skådespeleriet :D haha!

kulkul.. nu ska jag ägna mig lite till åt Minska-sökningar :) LOVE

bytt bajsbjöja idag!

idag har det varit en ganska så trött dag.. men mot eftermiddagen tog vi oss i kragen och åkte till lekparken!
Milani fick prova på att gunga gunga för första gången i sitt liv, herregud så hon skrattade! :D titta så söt hon var..



efter det att Ryder tagit ett bad i sjön med kläderna på, så var det dags att åka hem igen!
Mormor Ann-Christine ska åka hem imorgon, hon tyckte då att det var bäst om vi hade en laddning med bullar i frysen...Hon och Ryder påbörjade bullbak :) mumms!



..jag skulle träna på att byta bajsblöja idag,, det är inte så lätt ska jag säga om man inte är van ;P
det roliga var att när Ann-christin och Maria skulle åka till affären och bli borta i ungefär 1 ½ timma, så skojjade vi om att "nu Milani får du inte bajja i blöjan när mamma är borta ;)" haha! .. vad tror du gullungen gör, jo såklart bajjar hon i blöjan direkt bilen åker ut från gården och jag står där själv!.. haha! inte kunde jag låta henne gå så, så länge.. så jag byter väl på henne! efter typ 7 torkservetter lyckades jag bli klar.. det tog mig kanske 8min :P men det var iaf snabbare än första gången jag bytte.. det börjar arta sig :D haha!

De nybakta bullarna väntar! Ciao <3 


tillbaka till bergen igen!

heej alla kära där hemma! ,, ja, jag saknar er såklart :) men jag får inte mycket tid att tänka på här, det g¨år i ett kör!
men vi ska åka till Vitryssland den 23 augusti nu, Byron har bokat flyg idag efter det att vi faxat över våra pass..

okej, jag ÄLSKAR Vancover!
skulle lätt kunna bo där , herregud vilken fin stad, Vancover omges av Havet i vest och Bergen i öst! .. och shoppingen ska man inte tala om.. jag hittade några riktigt fina saker till mycket billigare pris! :)

Byrons föräldrar kan man kalla för canadensiska orginal :) härligt att se hur dom hade det.. dom var väldigt gästvänliga och tog emot oss med öppna armar! lättsamma människor som man kunda prata om allting med. så nu har jag börjat dagarna med att äta muffins med smör och sylt på ;P haha! och i morse gjorde Byrons mamma americanska vofflor till oss som don kletade smör och honung på :P men det vågade jag inte testa.. jag åt sylt och grädde! herregud som inte det vore nog till frukost haha!


På väg dit ,, bergsvägar! påminner om Alperna


Milani <3


Jag och byrons syster Christine var på stan i 8 timmar! ,, vi hade jätte kul ihop :) .. Maria var tvungen att göra massa äränden och klippa sitt hår och greja så vi gick själva mest hela dagen..


Många Starbucks blev det .. godaste jag druckigt på länge! typ som ice shai latte med grädde uppepå och kanel!


Min nya Guess klocka! :) den är så fiin! med stora glittrande stenar.. den var typ 800 kr billigare än hemma! :)


Converse, Cuess T-shirt, ett svart bälte med nitar och min finfina klocka :)
köpte även lite mer saker som typ smink, krämer och lite mer kläder och så...


..såväl hemma igen började vi självklart att leka direkt! här är Ryder målvakt på våran strafftunering ;D

och nu har ni fått en lång uppdatering! ..
men nu tycker jag att mina kära vänner som jag älskar så högt ska ta och blogg alite om livet hemma oxå, så jag blir uppdaterad! :)

Take care <3



22.45 lördag!

hejsvejs... idag har jag varit på pedikyr ju, herre gud vad skönt det var :D och det var kul att få känna sig lite vuxen med Maria och hennes vän... haha! manikyr och pedikyr är nått som alla kvinnor (speciellt kvinnor) borde unna sig själv lite oftare! .. det här var först agången jag var på pedikyr, jag brukar barfa gå och få manikyr ibland men då är det ju ingen massage direkt :P . aja titta så fina mina (vanligtvis döda) fötter blev

Jag vet att dom är knubbiga och sneda! haha!

idag när jag och Ryder var i sandlådan och lekte sa han plötsligt:
"Emelie, you are my friend and I am so happy that you are here! I like you Emelie..."
fatta att jag blev tårögd, han kan vara den gulligaste ungen i världen! :) så jag svarade med gråten i halsen " I´m happy to be here, and I realy like you to my friend!" :D


Det här är Ryder igår i lekparken :) Cutie guy!


Det är mina 2 andra vänner, den bruna heter Easten och den ljusa Bauer (efter kända hockeymärken såklart ;) haha!
Jätte snälla hundar som äter allt... Oops!

och nu är klockan snart 23.00 och jag behöver sova, för imorgon ska vi åka till Vancover och bo hos Byron föräldrar... så vi måste gå upp tidigt och packa allt både hundar och barn behöver mycket packning, även nannys ;P haha!

Godmorgon Sverige!


21:30 fredag!

jag har nog aldrig varit i säng så tidigt på en fredag ;) .. men jag har både jetleg and playleg, haha! jag förstjänar en god nattsömn nu.

idag så har jag lekt hela dagen, dåde i sandlådan, i " the play room" och i lekparken. det var lite speciellt i lekparken för när Maria skulle och handla så släppte hon av mig och Ryder i en jätte cool lekpark vid vattnet och sandstranden. där var vi själva tills hon handlat klart och det gick så bra, Ryder var en ängel! :) (som tur var) haha!
det var roligt, och alla ni som varit i en lekpark med en unge vet säkert att man som "förälder" typ måste sociala med de andra föräldrarna ;P .. haha men det var trevligt, faktikst riktigt trevligt och mycket engelska snack! :)

Maria frågade mig nyss om jag ville följa med henne på pedikyr imorgon! ..jag blev självklart jätte gald! vilken bonus :)

Nattinatti Canada and Godmorgning Sweden! <3

Mina vänner, ni är älskade innefrån och ut! LOVE

full fart!

.. jajjemen det är det ;) snacka om att jobba 12 timmar varje dag.. men jag gillar det!
jag och Ryder låg nyss och kollade på tv och åt morötter med dipp.. jag somnade först och sen han , haha! han sover fortfarande så jag passar på att ändra mitt tidigar röriga inlägg! Milani sover oxå eftermiddags lur..

tror att vi ska ta en tur till affären senare, ..
lovade ju att ladda upp lite mer bilder ;) och nu ska det väl iaf funka riktigt !


framsidan av huset :)
 så jäkla snyggt med alla stenar!!


den här bilen är stoor! den är galen ;)


BMW X5 . den ser ut som en plutt mot den andra bilen, tur att min cittra inte står parkerad bredvid :P haha!



och denna gigantiska bulle, som är ner packad i en sån kartong som McDonalds har till sina största burgare D as god! men biverkningen är magknip ;P

Ikväll kommer Marias kompis hit från Vancover och ska stanna över här tills på söndag. det ska bli spännande att se hur det blir och hur en riktig canadensare är :) .. på tal om det så ska vi åka till Vancover på söndag och sova över hos Byrons föräldrar.. då blir det mycket ledig tid för mig och Maria, så då blir det stor shopping till barnen.. jag själv kommer väl antagligen oxå att handla en hel del , om jag känner mig själv rätt ;P haha!

Ciao så länge

P.S Min Engelska börjar verkligen bli bätter efter bara 3 dagar :D Lovley!

22.20-Torsdag

..GÄSP!

ännu en dag har gått! jag och barnen fungerar bara bättre och bättre ihop.. jag jobbar stenhårt med att iakta, ta in och agera! . Ryder testar mig och mina gränser, så alltså är allt som det ska :) haha!
vi har varit på ett "litet" shoppingcenter.. haha det finns ingenting som är "litet" i America... Maria köpte 3 smarriga bullar idag till mig, henne och mormor.. fatta vilken size desse bakverk var i då! vi fick dom i en sådär McDonald ask som dom har burgare i :P skojjigt!

convers är as billigt här, man fick 2 converse till priset av en.. och det var 400kr ;) . måste nog köpa en till resväska med
som jag kan fylla med skor ;) (jag vet nog några som vill att jag köper;)  Haha men det är Lovley!

BTW, jag är redan typ bra på engelska, det du ;)

och ja nasse, det kommer bilder på bilarna , haha! och på allt möjligt såklart! :D

Pusspusssssssss

Första Dagen i Canada!

flygresan gick bra! .. härligt att äntligenvara här :) ..
herre gud vilket ställe jag hamnat på,, det är det finaste jag varit med om...
huset ar nybyggt i amerikansk style, med pool och stoor veranda runt hela huset... jag själv har världens finaste rum, med panorama fönster som ger en fantastisk utsikt över bergen och vattnet, jag har en egen "walk in closet" .. på nedervåningen finns ett gym ...
Barnen och Maria är jätte härliga!, och vädret är underbart¨, ca 35 grader och strålande sol! :)


Huset


utsikten från mitt rum!


utsikten.. och det finns många sjukt fina och stora hus här.. huset som nu ser ägs av ett hockeyproffs som spelar i Boston..


My Bed :)


My Toilett!


Milani <3 världens sätaste unge!


Ryder <3 helt  underbar och full av liv ;)

nu har ni fått ett smakprov! ses och hörs sen.. puss så läge!!

RSS 2.0