trött som f*n

hejsvejs... ah riktigt trött faktiskt! kl är ju 22.00 här..
det har gått i ett hela dagen, startade med att ta en joggingtur, är riktigt stolt för jag lyckades pressa mig själv till 35min ;) wiii! äta frukost efter och in i duschen för att ta med mig Milani till affären för att handla till kvällens bravader. väl tillbaka åt jag en snabb lunch. Byron och jag tog med oss barnen till ett shoppingmal där dom har en stor playarea for kids.. Ryder lekte,jag drack en latte och Byron gick till en restauran för att få i sig lite mat. Våran Driver hämtade oss 4 och då var det hem raka vägen för att göra en kladdkaka och förbereda maten.
Westscott,Maleni och deras 3 månaders baby Stella kom för middag tillsammans med Jeff och Mia, sen var hela karusellen igång ;) haha! mycket trevligt

imorgon blir det nog att åka till swimingpoolen och relaxa lite, nicenice.. Dinamo spelar på kvällen, vet inte om jag ska med o kolla, kanske kanske inte :)

aja, nattinatti Sverige!

btw så är flygbiljetterna till Sverige bokade den 10 nov till den 16nov :) men vi blir bara i sthlm..

Prefetto

Byron, Maria och Ryder är på hockey match nu.. Dinamo spelar ikväll!
jag och Milani är hemma, det är läggdags för henne snart hon börjar bli gnällig :)
själv ska jga lägga mig till rätta på soffan och bara njuta av tystnaden ;P haha!


Milani är förberedd på en kall åktur till Prefetto.. hon har sin urgulliga Monclear jacka på sig (avensjuk;) och Mormor -Ingas hemstickade raggsockor :D (dom passade perfeket mormor!!)


Maria och Milani på Prefetto, typiskt att Ryder han slänga sig bakom Maria (man ser hans ena hand) och att Byron var på banken för annars hade vi haft det ultimata familje kortet ;D hihi

nu får det vara nog! jag ska ha min tysta stund tänkte jag, för det är jag värd!!


12.00

även denna morgon blev det en springtur.. vi ökade på minuterna med 5 så det blev 25.min idag :)
vädret här i Minsk idag skulle man lugnt kunna kalla för friskt! ca 1 grad varm och strålande solsken..

Maria och Ryder gick precis ner till ishallen för att åka skridskor.. så fort Milani vakanar ska även vi ta oss en promenad dit och hejja på Ryder ;) efter det blir det lunch på Prefetto (den Italienska restaurangen) mums!


Ryder är på G ;)

okej, vi hörs sen för nu är det make up time !



efter en jobbig morgonlöpning

..nu ligger jag på sängen och pustar ut efter morgonens joggingtur på 20 min till följd av en promenad på 30min men Maria.
vi hade dock inte räknat med att det skulle vara så jäkla kallt ute, men Byron visste han för när vi kom tillbaka stod bastun på och det var bara att hoppa in :) såå skönt!

gårdagskvällen var toppen, maten blev lyckat och det räckte till alla,, puh! inte lätta att laga mat åt 3 utsvultna hocketspelare 3 barn och så vi 3 tjejer :P .. Petra hade gjort en kladdkaka som var utomodentligt god! mums <3
jag och Maria hjälptes åt i köket.. sen var det hockey för fullabullar, Dinamo Minsk spelade borta mot Dinamo Moskav , matchen visades på tv.. Dinamo vann (ganska otippat) med 1-5..

lite bilder då från i gårkväll..



killarna äter kladdkaka, man behöver ju all den energi man kan få när man ska lira hockey...


Ryder i sin Dinamo Minsk tröja ;)


fullt matchpådrag..


Byron, Miko och Yousef sitter och disskuterar i periodpaus.. deras lag spelar på tvn.

hörs senare :)

nästan som ..

ah, imorse var jag trötter kan jag lova!! ..nästan som att försöka vända tillbaka på dygnet igen! fick tillochmed lov att ställa klockan på alarm 07.00, annars har jag automatiskt vaknat av mig själv då :P

Ryder är ledig från skolan resten av veckan (höstlov) , så nu är Maria,Byron och Ryder och badar.. jag är hemma med Milani för hon är fortfarande jätte snuvig..

Igår natt fick Jonas och Frida sin bäbis :) det blev en lite pojke!!! 6 veckor förtidigt född, men han var ganska så stor ändå.. Byron tyckte att han hörde nån skricka mitt i natten och där var föklaringen :P det var ju först meningen att Frida skulle åka hem till Sverige på måndag för att installera sig och föda på svenska BB.. men icke-sa-nicke.. Grattis Frida och Jonas!! :D


"We Are Ladies and We Love Pink" <3

finn ett fel ;P

ikväll ska vi bjuda Petra, Yousef och barnen på mat.. vi gör det nog enkelt för oss och lagar lite spegetti och köttfärssås med en mummsig sallad!

har även börjat läsa Lalles bok "En leende krigare vaknar" .. det är alltid extra kul att läsa en bok som någon man känne har skrivit! den handlar om hans liv från biträdande jurist till pizzabagare. Lalle är grymt duktig på att skriva med inlevelse :) har inte lästså lång än, så någon djupare resention får jag gör senare ;)

tjaaoo

back in town

ah, nu har jag efter en god nattsömn och en uppfräshande dusch kopplat upp mig på internet för att ge er besked på att jag är tillbaka i Minsk! :)
    allt gick bra, en flygresa som igentligen kunde vara kort blev lång eftersom att jag var tvungen att mellanlanda i Riga :) sen är det ju alltid så att det är en jäkla väntan hela tiden.. men det är nått man får ta om man ska kunna se världen :P
lite berg-och-dal-bana när vi skulle landa här i Minsk.. och lite skrämmande för att landningsbanan här har inga lysen .Oops! men det var lugnt :)

Imorse väcktes jag av att Ryder kom och hoppade på mig "wake up Emelie, wake up :DDD" Gud vad jag har saknat honom och han mig (tror jag;) för han lyste som en sol hela morgonen och satt och smygtittate på mig som om han verkligen ville försäkra sig om att jag verkligen var tillbaka , haha plutten!! <3
sen var det Milanis tur att komma och hälsa.. men hon var lite tveksam i början.. men efter ett tag kom hon ihåg mig och sken som en sol! åhhh.. hon har växt mycket på bara 2 veckor!! nu kan hon ta 3 steg och rör sig på ett helt annat sätt och komuniserar med hela kroppen :D

mycket har hänt ;) får berätta mer senare för Byrons föräldrar ska åka till flygplatsen om 20min och jag känner mig lite ohövlig om jag sitter vid datorn för länge..

och Love you all guys

jag vet, jag vet

..att jag har varit dåligpå att blogg de här dagarna!?
men vet du vad? jag har fasen knapt hunnit skita för att jag har haft så fullt upp.. just nu är det bara lite mellan tid innan jag och mammi ska åka på teatern " goodnight sweet heart" kulkul! många som jag känner är med i den och den har fått bra resentioner :)

så vad har jag gjort då? jag har planerat, köpt en massa saker och ungåts med mina käraste ;)
(sen på nätterna har jag fastnat i den 4:e boken i Twilight serien ;)


Linda och jag var på Leksand-Mora i onsdags ;) kulkul! ..även att få se Marias bror spela..


sen var jag med Natta och Micha i falun.. micha var lite seg i starten så hon fick fixa sista biten i bilen ;)


och äntligen hittade jag ett par stövlar jag tycker om! dock inte dom billigaste, men iaf stilrena som jag kommer hålla i 10år framöver om jag sköter om dom :)

okej.. nä nu får det vara nog för ett tag, hörs snart..

hejsvejs!

eftersom att jag och Linda typ är dom enda i Sverige som inte sett andra filmen i Stieg Larssons romanserie "flickan som lekte med elden" så tyckte vi att det var dags att passa på nu när jag var hemma i sverige och den fortfarande går på bio :) så biljetterna är bokade wiihoo

idag var jag hos tandläkaren, inga hål och han tyckte att jag hade jätte fina tänder, kulkul! tandläkaren var ung och snygg så det tog ju emot lite att brässa på käkarna , haha!

sen var jag och fikade med den här damen <3

Love you Girl!
(Kul även att träffa på Anna Tägt och Leyla Abic, 2 kanontjejer som jag alltid kommer hålla kär)

okej, addicted to my new book.. den 4:e i raden av Stephane Mayers Twilight serie "så länge vi båda andas"

upp med benen i soffan och känna lugnet ett tag innan det är dags att ge sig av! LOVE

planer och doningar

om vi börjar med planer då.. så kommer morgondagen börja med att jag kliver upp ur sängen ca 08.00 för att sedan ta mig på valfritt sätt (ingen bil) ner till stan för att klippa och slinga håret på Annes &co...
det blir nog ljusare slingor med lite kopparbruna och guldacktiga slingor.. jag gillar ju varma och naturliga färger för tillfället..
efter det ringer jag Linda som sätter en 7dundrandes fart och möter upp mig på en lunch!! (kan det bli ATA kanske?)haha!

sen vet jag inte.. planering av inköp och en vända på kupolen skulle inte sitta fel.. (kommer nog bli en hel dag på stan låter det som:)

nu har släkten gästat färdigt, mina brorsor och deras flickvänner åkte hem imorse (kanske jag skrev tidigare!?)
och uppsalafolket åkte vid 18.30 efter att ha ätit lunch och fika hos oss med kusiner,mostrar och morbröder.. skojj! men påfrestande


igår...

idag har jag fixat så att jag har trådlöst internet på min iPod touch :) fränt faktiskt!



nu är det natti! (snudden till huvudverk)
 love

tack för igår!!

Verkligen jätte kul att träffa alla som jag inte träffat på så länge..
guud vad jag tycker om er tjejer!!! <3


Även om jag inte hann säga hejdå till alla så kanske det känns lugnande att säga att efter att jag tömt magen på skit så mår jag nästan oförskämt bra idag!!..

idag blir det släkten igen, lite uppsala folk kommer hit.. så om ni tror att ni ser Stig-Helmer på stan, kan ni vara lugna. det är antagligen bara mammas kusin Rolf ;D haha jag ska försöka smygfota honom idag!!

nu blev jag sugen på något gott ;)


hejsvejs!

idag har jag investerat i en digitalkamera! äntligen en egen ;)



men herregud så dålig man är på elektronikprylar..
typ, "pappa, är det här bra?" " pappa, kom hit nu och kolla" " pappa duger det här?"
haha! herregud så odugligt..

aja, nöjd med mitt inköp, den är skitsnygg som mattsvart.. men den finns även i röd och rosa.. (kan ni fatta att jag inte köpte en rosa!!!) (iof så fanns den inte i rosa på onoff:P skulle kunna vara en viktig faktor)

Linda ringde, det blev tydligen en utgång ikväll.. haha oplanerat och bra! wiii S2 bee there <3

pumpapaj!!

Åh mina tejer vad det är kul att se er igen! ni förgyller mitt liv :D <3

igår var jag och natta till Falun och shoppade.. mycket trevligt! jag inhandlade ett par jeans, en mysig vit vinterkofta, ett linne och en svart biker jacka i svart skin från märket Rock´nBlue , nöjd!!
nu saknas bara ett par overknee stövlar och lite annat jocks..

idag har projektet varit att göra nått kul av en stoor pumpa som Ante och Ylva tagit med sig från GBG ;)
resultatet blev en Pumpapaj och en cool dude som jag designat noga ;) nedå men kul att fixa och dona ju..


wiihoo :D

Pussssss


hej sverige!

åh vad härligt att vara hemma för ett tag! :)
det första jag åt var på thairestaurang.. fyfasen vad gott det va! sen åkte vi och storhandlade..

planet jag åkte med från Minsk till Riga (först) var ett propellerplan där man satt 2-2-.. och det kan ha varit halv storm ute, för under hela resans gång var det som att åka berg-och-dalbana, nu vet jag att jag gör dig rädd Maria, men piloter är proffs och landningen i Riga var utomodentligt perfekt :)


Väl framme i Riga så var det en väntan på planet till stockholm på 4 h. Fördröjde tiden med några kaffe och en och annan drink :)

 
an nått toabesök blev det väl :P

sen var det berg-och-dalbana igen..kom till Sverige i lagom tid för att precis hinna med 14.04 tåget.
hemma 16.08 och möttes pappa på perongen med en stor bamsekram :) hemma!

påkvällen kikade Ewe förbi (kul att se dig gumman!) det skulle bara vara för en kaffe, men efter lite pepp åkte vi och hämta upp micha för att sedan styra bilen mot Natta för en våldgästning! haha LOVE YOU GUYS <3

nu har jag precis stoppat i mig en filtallrik och ska hoppa in i duschen.. vid 12 snåret väntar Linda på Kupolen för en trevlig salladslunch på Kompis med natta och mig! , Jag och Natta förstätter vidare för shopping i Falun när linda dock har ett jobb att sköta ..

Okej, längtar efter mina brorsor nu, see you at night guys!

duschad och redo..

klockan 06.30 kommer våran driver och hämtar upp mig och kör mig till flygplatsen :)
jag landar i sverige 13.35.. just fan! jag skulle ju kolla upp tågresa... jag vet (tack vara Linda) att det går ett tåg 14.45 som jag då garanterat kommer hinna med! gött att vara hemma i sverige i lagom tid, alltså inte mitt i natten eller liknande :)

Idag bjöd Maria mig på en halvdag på spat som ligger på hotellet :) herregud så skönt det var att bara ligga i en solstol och läsa Stieg Larsson och på sin höjd ta en tur till bubbelpoolen, eller gå till ångbastun :)
maria gjorde även en ansiktsbehandling.. När vi kom hem så gick jag direkt till manikyr-tjejerna ocg fixade till mina naglar igen. göttgött! <3

okej ses imon Sverige!

20.37

dinamo spelar på tvn 2 min kvar och Dinamo leder med 1-3 :)
jippii

regnar ute, och 9 grader varmt burr!!

kul att komma hem snart och träffa alla.. dock känns det som att jag har 1000 saker att göra och 1000 olika personer jag vill träffa, det underlättar iaf att brorsorna kommer hem från GBG, för då får jag träffa dom på samma gång iaf, äh nu stressar jag upp mig i onödan! allt löser sig och allt har sin tid ;)

plingpling på msn byebye

söndagkväll!

Idag har det varit 4 grader här i Minsk och riktigt ruggit! dom säger att vindarna kommer från sibirien (inte vet jag) men det är fan svin kallt här!



till vänster här ligger det ett hus som har 4 vaktande guld lejon på infarten och trappen.. jag tycker att just ett guldlejon är en bra symbol på min mamma <3

hihi <3 Love you!

nä nu ska jag kolla på Tv.. (resväskan är snart fördig packad)


bubbelpol

lite dåsig fortfarande efter allt bubblande i bubbelpoolen.. meen herregud så skönt det var!
det kändes som om man var utomlands, bara solen fattades! luften var tropisk inne där och palmerna stod på plats, verkligen jätte fint badställe :) och Ryder trivdes som fisken i vattnet!


fint va!?


Ryder i stora poolen..


Jag och ryder i omklädningsrummet..
man fick 2 handdukar, en morgonrock och tofflor ..  Mys!

nu håller vi tummarna för Dinamo Minsk kl 4! :)


bada idag

Milani ska bara sova sin förmiddagslur, sen så bär det av till "badhuset". eller badhus och badhus.. det är på samma hotell som nattklubben ligger och den fina restaurangen som vi var på "lagfest" på.
Det kommer bli skönt och kul att hitta på nått med ungarna :)

igår kollade vi på Svenska idol på tv! (gött med svensk tv) dock så börjar ju alla program en timme senare här... Maria som är van att kolla på American Idol tyckte dock att den svenska versionen mer liknade en karaoke studio
.. haha! men hon tyckte det var extra kul ändå för hennes gamla kompis Elin Kling är ju stylist för programet :) 
jag som är van att se svenska idol tyckte att tjejen med dreads och hon 16-åringen var bäst... 

på eftermiddagen spelar Dinamo Minsk och det är direktsändning här, så matchen som börjar kl 7 därborta börjar 4 här.. perfekt för barnen! Måste vinna måste ..











ensam godnattning

jaha. som jag skrev tidigare så är maria på fashion show så jag är hemma själv med barnen.. har precis nattat ¨båda två :) Milani skrek ett tag, men som med alla tjejer så somnade hon efter lite ryggmassage :Phaha!


taget med mobilkameran... men kolla nu! detta är inte bara för att jag knäpper kort utan dom är alltid så här gulliga mot varandra! <3

ahhh! riktiga gullungar .. det kan man kalla riktig syskonkärlek <3

(nu har jag faktiskt börja skriva en inhandlingslista för mina 2 veckor i Sverige, gissa vad som står högst upp ;) LÖSGODIS!!!)


10.35

kollande nyss på "Vakna med the Voice" .. Kenza var gäst denna morgon, visste ni att man uttalar hennes namn "Kinza" så nu har jag iaf lärt mig nått nytt.. sen var ju Katrin Zytomierska med som vanligt, usch jag gillar inte henne, man kan ju inte lite på  ett ord av vad hon säger! aja sveriga eller TV verkar ju tycka att det är bra, konstigt det där :(

hmm, ikväll ska Maria på en stor mode show av en rysk designer (vet inte hans namn) men han ska visa sin collection här i minsk idag.. han brukar bl.a visa sina kläder i Paris och New York, så det är ingen pajas vi pratar om :P .. det var meningen att vi båda skulle gå, men vi hade tagit fel på dag. vi trodde att det var i måndags och att Byron skulle vara hemma, men icke! aja catwalken får vänta ;)

på tal om kläder, så är jag sjukt sugen på shopping! hejja Sverige när det gäller shopping faktiskt! Borlänge/Falun är t.o.m bättre än Minsk när det gäller kläder ;P kan man sakna shopping verkligen? betyder inte det att man är lite utav en shoppiholik ;D haha..'






nästa Onsdag

..Japp, nästa onsdag vid den här tiden har jag nog precis mellanlandat i Estland och sitter och väntar på flyget till stockholm ! :D .. guuud vad tiden går snabbt! jag har varit borta i 2 månader redan!

och Grattis Milani som fyller 9 månader idag <3

jaha annars då? jag hoppas verkligen att det är bra med er alla där hemma!
och till alla som är sugna på världen, nu när studenten är tagen! it´s a wild world och stressa inte..
tro mig, om ni vill se världen så kommer ni hinna med det! om man vill nått riktigt mycket så är det mesta lätt fixat..(säger hon va, som redan är ute på äventyr) meen det är sant!! bara att ta ut tummer ur röven och börja
planera det, för ingen kommer göre det åt dig!

Just nu: Ryder är i skolan, Milani sover, Maria ligger på sin säng med datorn och jag ligger på min säng med datorn ;)

BTW, om ni önskar att jag ska ta med mig nått speciellt härifrån säg till.. dock finns det inte så speciellt stort utbud ;P






efter shopping

tillbaka i lägenheter igen :) med ett par nya jeans, en cool typ svart grej som man knyter och en adidas tröja av speciellt slag! (haha jag gillar ju lite annorlunda kläder, vanligt men annorlunda ;)

har inte orkat tagit kort på det än.. men lite bilder från stan belv det iaf!


det ser ut som ett vanligt torg, meen under detta gömmer sig ett 3 vånings shoppingmål! rätt fränt :)


här går man ner.. så fort man behöver byta sida av de stora gatorna får man gå i sånna underground grejer.. och i den här är det även ingången till målet :)


wii hejhej

ikväll blir det bullbak, så Ryder kan ha med sig nått vettigt snack till skolan imon!


mmmmh söt!

min kamera slutade fungera bara sådär en dag.. så drygt, tur att jag har en 5 megapixel på telefonen ;)
men det är iaf anledningen till att det blivit lite dåligt med kort på sista tiden...

Milani har precis vaknat upp från sin förmiddags-nap..


Milani in her Crib .. hon blir såå gald när man kommer in och ska ta upp henne! how cute..


"hallo pick me up then,!! come on Emelie hurry up.."

Laget fick en ledig dag idag innan dom åker iväg på sin 6-dagars trip.. så Maria och Byron tog förmiddagen till att njuta på spa med Petra och Yousef :) ..Jag passade på att skura golven ordentligt medans Milani sov, sen hann jag öven med ett avsnitt av 24! haha ;)
 nu på eftermiddagen ska jag ha lite ledig tid. Tänkte spendera den väl med att åka ner på stan och kika efter lite äkta ryska grejer som jag kan med hem till Sverige,! (kanske kollar lite jeans-shopping också;)

see you soon guys<3

21.15

hejjahejja Dinamo vann idag! Great :) ..

på vägen hem åkte vi Drive Thru med taxi, fifasen va gött med BigMc! ..
plus att jag har blivit lite addicted till serien 24 nu, det är faktiskt kul att kolla på tv serier. jag som var typ anti förut ;) dock spårar det ur lite når dom går in och stormar The White House med dragna vapen.. aja hollywood! ;)

Igår var vi på Fridays och käkade mat, det är en americansk kedja som funkar typ "sportklubb".. riktigt bra mat! synd bara att man får röka innomhus här, för det luktad ju apa i hela restaurangen.. aja! det jag skulle komma till var att få sätta en "fan-vad-jag-är-duktig-stämpel" på mig, för efter maten igår hade Byron fått en snusdosa och frågade så¨vänligt om jag ville ha en snus Meeen jag var så duktigt och tackade nej ;) okej, den största anledningen var väl att eftersom att jag inte har snusat på 2 månader nu skulle det inte vara så kul att börja yra inne på en restaurang med barnen... meen duktigt ändå tycker jag ;P

ne nu väntar cola light och 24! .. pussss


forst..

Idag vaknade jag av det lät som om en orkan hade kommit till stan, herregud vad det blåser här! och stora regndroppar stutsade på min fönsterbräda.. när jag tagit mig upp ur sängen, så sitter ryder i pjamasen och snorara och nyser. han hade feber under natten och stannade hemma från skolan idag! hoppas han blir att känna sig bättra under dagen så att han kan gå och se Byron spela match ikväll :)

åh just det..Byron behövde bara sova på "Camp" ..så han var hemma hela eftermiddagen igår :) .. och sen kommer han hem idag efter matchen. så det blev inte så farligt! 

aja Ryder är utråkad, ska nog spela lite Air Hockey med honom nu, det spelet är galet roligt!
:D

Saknar er där hemma!
Pusss

depp morgon

Byron packade väskorna i morse, tankar som flyger igenom huvudena här är.. Vad är det för mening med att vi ska vara kvar i Minsk om vi ändå inte kommer få se en skymt av Byron fasten att han är på "hemmaplan". Visst vi ska inte dra för snabba slutsattser och beslut.

Detta är var diktatur gör.. En gubbe sitter och bestämmer en massa skit som han inte ens har en aning om hur det fungerar. sen får konsekvenserna bli hur det vill under ytan, bara det ser bra ut utåt!

det är egentligen inge synd om oss (Maria och mig), för vi är ju 2! men Ryder lider mest av att inte få träffa sin pappa. och Byron ska man inte tala om, han är verkligen en familjefar och kommer deppa ihop om han inte får vara med familjen. Plus att de andra mammorna blir ju helt själva, för det är bara Maria som har en "nanny".

Dagens ordspråk: så som du själv vill bli behandlad, så ska du även behandla andra!

aja kaos!
forsättning följer...

RSS 2.0